VASARA

Tai kadais garsaus restorano – valgyklos “Vasara” Palangoje rekonstrukcija (orginalaus proj. autorius arch. A.Eigirdas, 1967m.). Tai labai harmoningas ir kontekstualus pastatas tarsi atkartojantis Ronžės upelio vingius. Todėl ir naujai atsirandantys sprendiniai siekia išsaugoti,”prisiliesti”ir ”akomponuoti” kuriant naują darną. Išsaugomas plastiškas pirmo aukšto tūris, virš jo įrengiamas apželdintas eksploatuojamas stogas, sukuriamas” žalias” vidinis kiemas. Cilindro formos įstiklintas restorano tūris išsaugomas kaip ansamblio dominantė. Išlieka nepakitusi ir restoraną išgarsinusi skliautinė konstrukcija, bei šio tūrio funkcija. Nauji, gyvenamųjų patalpų korpusai , projektuojami tarsi antrame plane, kiemo gilumoje. Tai lyg atskiri tūriai, savo užimamu plotu atkartojantys aplink išsidėsčiusių vilų gabaritus. Jų lenktos , įstiklintos plokštumos pagarbiai atsitraukia ir asistuoja horizontaliai pastato kompozicijai. Tuo pačiu tai ir aliuzija į Baltijos jūros bangas. Plėtojama judesio ir plastikos tematika. Siekiant ramybės ir parkinės nuotaikos išsaugojimo pirmenybė teikiama pėsčiajam, o automobiliai “slepiami” naujai projektuojamame požeminiame parkinge.

Statusas: restorano rekonstrukcija, apartamentai

Vieta: Palanga (LT)

Data: 2005

Bendras patalpų plotas: 5 743.11 kv.m

Sklypo plotas: 5 885 kv.m