BELVILIS

Tai poilsio namų rekonstrukcija prie Bebrusų ežero Molėtuose. Vaizdinga gamtinė aplinka buvo pagrindinė projekto įkvėpėja: kompleksą supantis pušynas, ežero pakrantė, plastiškas reljefas. Ištirpti aplinkoje ir ją organiškai papildyti – tai pagrindinis projekto moto. Besistiebiančių pušų kamienų masyvą, jų svyravimą, miško erdvės atsivėrimą į ežerą tarsi perpasakoja naujai projektuojami tūriai. Grakštūs, kintančio nuolydžio tarsi iš žemės išaugantys (siena-stogas) stoginiai elementai. Skulptūriškai sustingę žvelgia ežero link. Naujai suprojektuoti aštuoni nedideli tūriai organiškai suranda savo vietą ant plastiško reljefo, išsaugant esamus medžius. Sulig žemėjančiu reljefu, žemėja ir tūriai, kurdami “draugiško” mastelio įspūdį. Intravertiškas senas pastatas pilnai atveriamas į jį supančią aplinką naudojant stiklo sienas ir stogą. Sunkesnis ir masyvesnis pamatinis pastato tūris asistuoja ažūriškam, lengvų konstrukcijų anstatui, kuris tarsi tarpsta grakščių pušų apsuptyje. Tarp naujų ir rekonstruojamų pastatų įsiterpę plastiški takeliai apjungia kompleksą ir jį supančią aplinką į vieną visumą. Ištirpti aplinkoje ir ją organiškai papildyti – tai pagrindinis projekto moto.

Statusas: viešbutis
Vieta: Molėtų raj. (LT)
Realizacijos data: 2006